Bahan-bahan
1. 2 Ikat sawi Jepun yang banyak dijual di Supermarket dan pasar
2. Daging batang Pinang
3. bawang Putih
4. bawang Besar
5. 1 Biji Limau Nipis
6. Sos Tiram
Cara Masak
1. Bersihkan Sawi jepun ( jangan dipotong )
2. Hiris daging nipis-nipis ( Ikut Suka berapa banyak )
3. Tumis Bawang Putih dan Bawang Besar
4. masukkan daging yg dihiris nipis-nipis
5. Kacau sehingga daging masak
6. Masukkan sedikit air dan dua sudu Sos tiram
7. Masukkan garam dan Gula secukup rasa
8. Perahkan 1 biji limau Nipis
9. Akhir sekali masukkan sawi jepun yang dibersihkan
10. Kacau sekejap
11. Angkat dan hidangkan...
No comments:
Post a Comment