Followers

Sunday, December 8, 2013

Daging Stik Pantai Sabak

Daging stik pantai sabak........menu tengahari ni...dah siap.....resipi nanti lepas make....nok make dulu.....

Resipi Daging Stik

Bahan-Bahan

Daging musee atau daging batang pinang
Sos Stik dan Sos Lada hitam
Bawang putih -diketuk
Bawang Besar-Potong dadu
Kentang
Daun Ketumpa

Cara Buat

1. Potong Daging bebrapa bahagian secara Nipis
2. Ketuk dengan penukul daging
3. Perap dengan Sos Stik dan Lada Hitam lebih kurang 20 Minit bersama-sama kentang yg telah dipotong dadu
4. Bakar dalam kuala memangang atau grill dalam ketuhar pemangang lebih kurang 20 Minit.
5. Angkat dan susun di dalam pinggang.

Untuk Sos

1. Sos Stik dan Sos lada hitam dicampur dengan sedikit air... masak sekejap di atas api yg sederhana..bila dah masak tuangkan di atas daging stik yg telah masak tadi
2. Hias dengan daun ketumbar utk aroma daunnya....

Resipi Siap..Ringkas dan menyelerakan selamat mencuba