Saturday, July 24, 2010

Sawi Jepun bersama Daging

Lauk sampingan tidak oleh ditinggalkan untuk menambahkan menu kita, Hari ni cikgusejarah nak masak lauk sampingan sawi jepun bersama dengan daging ;

Bahan-bahan
1. 2 Ikat sawi Jepun yang banyak dijual di Supermarket dan pasar
2. Daging batang Pinang
3. bawang Putih
4. bawang Besar
5. 1 Biji Limau Nipis
6. Sos Tiram

Cara Masak

1. Bersihkan Sawi jepun ( jangan dipotong )
2. Hiris daging nipis-nipis ( Ikut Suka berapa banyak )
3. Tumis Bawang Putih dan Bawang Besar
4. masukkan daging yg dihiris nipis-nipis
5. Kacau sehingga daging masak
6. Masukkan sedikit air dan dua sudu Sos tiram
7. Masukkan garam dan Gula secukup rasa
8. Perahkan 1 biji limau Nipis
9. Akhir sekali masukkan sawi jepun yang dibersihkan
10. Kacau sekejap
11. Angkat dan hidangkan...



No comments:

Post a Comment