Wednesday, November 11, 2015

resipi Salmon Stik, Gulai ikan gron dan dendeng daging

Resipi Dendeng Daging 
Bahan-Bahan 
1. Daging - Rebus sampai lembut
2. bawang Holland 1 biji
3. Limau Nipis
4. Kacang Panjang
5. Bawang Putih - 3 Biji
6. Penukul daging /lesung batu untuk tumbuk daging

Cara Buat
1. Rebus daging sampai empuk masukkan 3 batang sudu dal rebusan daging supaya cepat empuk
2. Angkat dan potong Nipis nipis
3. Goreng daging yg telah dihiris tadi sehingga garing
4. tumiskan bawang besar, bawang putih dn lada merah
5. bila dah wangi masukkan daging yg telah digoreng
6, Kacau tumis.
7. Masukan garam gulu secukup rasa dan perah asam limau
8. masukkan kacang panjang
9. kacau tumis
10. Bila masak angkat dan boleh dihidangkan bersama dengan nasi